Formule 1

Red Bull Racing over Max Verstappen: "Hij rijdt het vuur uit zijn sloffen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 december 2016 11:14 • Print artikel

Red Bull's teambaas Christian Horner denkt dat Max Verstappen de gevestigde orde binnen de F1 flink heeft wakker geschud met zijn promotie het afgelopen jaar. Verstappen kreeg een plaats in het Red Bull-team na de Grand Prix van Rusland, terwijl Daniil Kvyat gedegradeerd werd naar Toro Rosso, nadat deze voor een meervoudige botsing gezorgd had bij de start van die race.

Horner Red Bull Max Verstappen Formule 1

Max won direct zijn eerste race voor Red Bull in Barcelona en begon zo aan een opmerkelijke opmars. Zijn manier van positie verdedigen kwam onder hevige kritiek te staan ,onder andere van Ferrari en Mercedes.

Horner gelooft dat al het commentaar op Verstappen er toe heeft bijgedragen dat hij werd gezien als een bedreiging voor degene die streden voor de Grand Prix-zeges en het wereldkampioenschap. Ook is Horner zeer onder de indruk van hoe de jonge coureur omging met de kritiek en deze wel leek te negeren. "Ik begrijp niet waar men over klaagt, die jongen doet wat er van hem verwacht wordt, hij rijdt het vuur uit zijn sloffen", zei Horner tegen Sport 360. "Soms komt er een nieuw persoon en die schudt het hele zaakje wakker. Dan krijg je kritiek. Mac gaat er niet op in, houdt zijn hoofd koel en beleefd plezier aan zijn races."

Horner zegt heel duidelijk: "Alles wat de gevestigde orde destabiliseert, wordt nooit met open armen ontvangen, ik denk niet dat Max iets verkeerds gedaan heeft. Hij geeft zich volledig iedere keer als hij in de auto zit, en hij houdt ervan. Het is zijn passie."

Verstappen's 'bekritiseerde' manier van rijden leverde hem wel twee prijzen op tijdens het FIA Prize Giving evenement eerder deze maand. Voor zijn inhaalmanoeuvre op Nico Rosberg in Brazilië de "Action of the year award", en de "Personality of the Year award”. Dus waar praten we over.../Door Mitchell KoolenHeeft u een eigen zaak? F1 met Max Verstappen en internet zakelijk wegboeken: check eens vrijblijvend Ziggo Zakelijk Direct Advies

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS