Formule 1

Red Bull: "Hij ligt onder een vergrootglas en er is heel veel speculatie over zijn toekomst!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 juli 2019 05:07 • Print artikel

In de paddock wordt misschien wel het meeste over Pierre Gasly gesproken. Dat is overigens niet in positieve zin, want de Formule 1-coureur kan zijn draai bij Red Bull nog niet vinden. De prestaties zijn in vergelijking met zijn teamgenoot Max Verstappen ondermaats. Teambaas Christian Horner heeft vooral goed advies voor zijn Franse pupil.

Max Verstappen Gasly


"Het was erg zwaar voor hem", zegt teambaas Horner tegenover Reuters. "Je kunt zien dat hij aan het einde behoorlijk emotioneel was, omdat hij in een situatie is gekomen waar hoe harder hij het probeert, hoe langzamer hij gaat. We weten waartoe hij als coureur in staat is en dat ligt ver weg van wat we tot nu toe gezien hebben."

Het beste resultaat van de Fransman is een vijfde positie in Monaco, terwijl zijn teamgenoot Verstappen drie keer op het podium stond en verder de vierde en vijfde posities aan elkaar rijgt. Volgens de Brit moet Gasly de pagina omslaan en vooral vertrouwen terugvinden.

"Het is duidelijk dat hij op het moment ongelofelijk onder een vergrootglas ligt en er heel veel speculatie over zijn toekomst is", reageert Horner. "Maar van het team heeft hij zijn volledige vertrouwen, we doen ons best om met hem te werken. Niet te veel focus op de data en proberen perfect te zijn, maar gewoon rijden in de auto en zijn teamgenoot negeren. Dat is mijn advies. Zet je telefoon uit, kijk niet naar sociale media en rij gewoon in die auto."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS