Formule 1

Red Bull haalt chassis van Gasly uit elkaar en vindt niks: "Dit is iets wat Gasly wel vaker doet. Hij is altijd..."

Uitgegeven door Johann Petermann • 9 juli 2019 05:08 • Print artikel

Pierre Gasly werd de afgelopen Grand Prix in Oostenrijk op een ronde gezet door zijn teamgenoot Max Verstappen die als klap op de vuurpijl ook nog eens de race won. Dit seizoen is er een pijnlijk groot verschil tussen beide coureurs en men dacht er zelfs aan dat er iets mankeerde aan het chassis van de wagen van Gasly. Nu de RB15 volledig is gedemonteerd en nagekeken, blijkt dat er niks mankeert. De wagen verschilt niet met die van Verstappen.

Gasly en Horner

"Dit is iets wat Gasly wel vaker doet," klinkt het met enige irritatie uit de mond van Helmut Marko bij Motorsport-Total. "Hij is altijd op zoek naar een fout in de wagen of het chassis. We hebben zijn RB15 goed geïnspecteerd en er was niets aan de hand. Het plan is nu om hem zo goed mogelijk te helpen. Om te beginnen krijgt hij nagenoeg dezelfde set-up als Max."

Wat nou het verschil tussen zijn beide coureurs is legt Helmut Marko nog even goed uit: "Omdat Max meer ervaring heeft, weet hij wat wel en niet kan. Soms gaat mis met al dat experimenteren maar het komt uiteindelijk wel goed. Dat zorgt er juist voor dat hij van het ene naar het andere extreme gaat wat betreft performance."

"Bij Gasly daarentegen is het vanaf het begin van het seizoen al misgegaan. De twee crashes in Barcelona kwamen op een verkeerd moment. Vervolgens had hij wel een sterke race in Bahrein maar zorgde een fout van onze kant voor een ongewenst resultaat. Ook in Monaco had hij een sterke race. In de vrije lucht gaat het prima en rijd hij goede rondetijden maar het totale plaatje ontbreekt nog," volgens Marko.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS