Formule 1

Red Bull F1-coureur ziet lichtpuntjes: "Het had een soort sneeuwbaleffect, hoe meer tijd we verliezen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 juli 2019 13:02 • Print artikel

Pierre Gasly zag na de start zijn Red Bull-teamgenoot Max Verstappen tot achter zich terug vallen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Waar de Nederlander zich terug vocht en de wedstrijd won, kende de Fransman vooral een lastige race. De coureur won slechts één positie en eindigde als zevende. Toch ziet de jonge coureur lichtpuntjes.

Verstappen Gasly


"We hebben wat meer snelheid laten zien, maar helaas niet op het juiste moment omdat het de vrije trainingen waren en je wilt snel zijn op zaterdagmiddag en zondagmiddag", reageert Gasly tegen Racefans. "Maar over het algemeen denk ik dat er in VT1, VT2 en de kwalificatie 1 en 2 verbetering zit. Zeker, het is niet zo veel als we willen en we blijven pushen tot we krijgen wat we willen en ik blijf werken tot ik de prestaties op orde heb."

De coureur kende geen gelukkige race in Oostenrijk. Hij startte vanaf de achtste positie en verbeterde zich tijdens de race maar met één positie. "Ik zat aan het begin wat met het verkeer te stoeien en besteedde daar behoorlijk wat tijd aan", aldus de Fransman. "Het had een soort sneeuwbaleffect, hoe meer tijd we verliezen, hoe warmer alles wordt en hoe lastiger het wordt. Ik zat wat te stoeien om aan Kimi voorbij te komen en de auto’s er omheen. Na de pitstop was ik te hard aan het pushen, verknalde ik mijn voorbanden na een paar ronden en toen zat ik te vechten met de slijtage. Het was niet het beste management vanaf mijn kant, dus werd het een lastige middag."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS