Formule 1

Red Bull duidelijk: géén nummer-één-status voor Max Verstappen: "Identiek materiaal"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 november 2017 15:09 • Print artikel

SAO PAULO - Red Bull-teambaas Christian Horner heeft zich gedistantieerd van speculaties uit Nederland dat Max Verstappen in zijn nieuwe arbeidsovereenkomst privileges is beloofd ten opzichte van zijn teamgenoot. Volgens de Brit bestaat een dergelijke passage niet. "In zijn contract staat geen passage dat hij onze nummer-één-bestuurder is", aldus Horner tegenover Sky Sports F1. "Hij krijgt identiek materiaal aan dat van zijn teamgenoot."

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Brazilië


Horner schrijft de geruchten toe aan de ophef die er rond Verstappen bestaat in zijn thuisland. Hij is momenteel de grootste sportster van de natie. "Zoals we weten zijn de media in Nederland erg enthousiast. Natuurlijk wordt alles wat Max doet nauwlettend in de gaten gehouden", zei Horner.

Horner moest lachen over het feit dat Verstappens vader Jos, volgens zijn eigen verklaring, na de deal een nieuwe garderobe zou hebben aangeschaft. Hij zag het niet als een teken dat de ploeg te veel geld heeft uitgegeven aan zijn piloot. "Zoals alle vaders van racers, krijgt hij zijn schoenen en horloges gratis", grapte Horner.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS