Formule 1

Christian Horner neemt dreigementen Ferrari niet serieus: "Er wordt gebluft en gepocht"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 november 2017 11:16

SAO PAULO - De FIA en Liberty Media maakten recent de plannen bekend voor de Formule 1-motoren van na 2020. Ferrari bevalt de nieuwe regels niet en Ferrari-president Sergio Marchionne dreigde daarom met een vertrek uit de Formule 1. Red Bull-teambaas Christian Horner neemt het met een grote korrel zout.



De Italiaan waarschuwde dat Ferrari kan weglopen als het huidige contract afloopt, als het het niet eens is met de richting die de sport opgaat. Het merk uitte vaker van dit soort dreigementen, maar toen had het bedrijf uit Maranello een ander management. Toch is Horner sceptisch. “Ze snoeven dat ze de Formule 1 niet nodig hebben, maar welke andere vorm van motorsport geeft Ferrari het platform als de Formule 1 doet?”, zegt Horner tegen Sky Sports F1 in Brazilië. “De twee gaan hand-in-hand, al sinds het begin van het wereldkampioenschap. Niemand wil Ferrari verliezen. En ik denk niet dat Ferrari zich het kan veroorloven de Formule 1 te verliezen. Er wordt gewoon gebluft en gepocht. Maar ik denk dat als het stof is gedaald, Ferrari erbij is.”

Volgens de Brit had de reactie van Marchionne te maken met een groter plaatje, wat de verdeling van de winsten betreft. Op dit moment ontvang Ferrari een groter deel dan de andere teams door zijn historische status als de oudste renstal in de sport en het meest succesvolle team. Het wil niet inleveren op de huidige winstverdeling.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS