Formule 1

Red Bul-adviseur Helmut Marko: "Hij weet wat hij verloren heeft!, Max is pas twintig, hij is bloedjong"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 april 2018 17:09 • Print artikel

SHANGHAI - Red Bull-motorsportadviseur Helmut Marko vindt dat Max Verstappen de kans heeft weggegooid om de Grand Prix van China te winnen door in de slotfase te botsen met Sebastian Vettel. Red Bull zette de race in Shanghai op zijn kop door zowel Verstappen als Daniel Ricciardo tijdens een late safety car-periode naar binnen te sturen voor nieuwe banden, zodat ze aan het eind konden aanvallen.

Max Verstappen Helmut Marko Red Bull Racing Grand Prix China


Verstappen werd ingehaald door Ricciardo na een inhaalpoging op Lewis Hamilton en probeerde in ronde 43 een opportunistische inhaalpoging op Vettel. De Nederlander en de Duitser kwamen met elkaar in contact, raakten beiden in een spin en dat kwam Verstappen op een tijdstraf van tien seconden te staan. Daardoor eindigde hij uiteindelijk op de vijfde plaats. Marko, de man die de carrière van elke Red Bull-coureur een enorme impuls gaf door hem op zijn zestiende een Formule 1-contract aan te bieden, gaf na de race toe dat Verstappen te hard had gepusht. "Max ging te ver toen hij Vettel probeerde in te halen", zei Marko tegen Movistar. "Het was een vergissing. Hij heeft zijn verontschuldigingen aangeboden. Dit kan gebeuren in het racen."

Vettel en Verstappen spraken direct na de race met elkaar. Onmiddellijk daarna nam de Nederlander de volledige verantwoordelijkheid op zich voor het incident voor de camera's van de media. Op de vraag of hij wist wat Vettel tegen Verstappen had gezegd, zei Marko: "Dat zijn tijd zou komen. Dat hij het gewoon niet moet overdrijven. Hij weet wat hij verloren heeft."

"Er lag een overwinning voor hem in het verschiet, maar hij gaf het weg. Maar toch was het een zeer goede race van onze beide chauffeurs. Max is twintig, hij is bloedjong, en dit kan gebeuren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS