Formule 1

Racing Point met heel andere auto in Melbourne: "We hebben ons tijdens de wintertests ingehouden"

Uitgegeven door Bart • 13 maart 2019 09:14 • Print artikel

Sergio Perez en Lance Stroll rijden dit weekend in Australië in een compleet andere auto dan tijdens de wintertests in Barcelona. Het team van Racing Point heeft daar bewust voor gekozen om meer tijd te genereren om de auto volledig klaar te stomen voor de race in Australië. Racing Point is niet het enige team dat relatief veel updates meeneemt naar Melbourne. “We kijken positief terug op de wintertests, waar we onze voornaamste doelen hebben gehaald,” zegt teambaas Otmar Szafnauer tegen RTL GP. “De auto die je gaat zien in Melbourne zal echter heel anders zijn dan de auto waarmee we hebben gereden in Barcelona.”

Sergio Perez


Tijdens de tests werd al duidelijk dat de auto flink wat upgrades zou ondergaan. Racing Point legde dan ook weinig kilometers af in Barcelona, maar dat was een bewuste keuze omdat het team de 2019-bolide nog aan het finetunen was in de fabriek in Silverstone. "We wilden onszelf zoveel mogelijk tijd geven om de auto te ontwikkelen om daarmee onze prestaties voor de eerste race te maximaliseren. We hebben ons tijdens de wintertests dan ook ingehouden. Het is niet makkelijk om de nieuwe onderdelen pas zo laat te introduceren en we weten dat het een steile leercurve zal worden, maar we denken dat deze aanpak zich op de lange termijn zal uitbetalen.”

Vorig jaar had voorganger Force India financiële problemen, maar toch reden coureurs Sergio Perez en Esteban Ocon vooraan in het middenveld. "Daar willen we opnieuw voor strijden", zegt Szafnauer. "Het middenveld zit extreem dicht bij elkaar, met slechts een paar tienden van een seconde verschil tussen de teams. We zijn echter realistisch voor het nieuwe seizoen. Het wordt een lang seizoen, maar we hebben een degelijk ontwikkelingsplan klaarliggen. Ik denk dat we in Melbourne om de punten kunnen gaan strijden, dat zal ons voornaamste doel worden dit weekend.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS