Formule 1

Racing Point komt in Melbourne met totaal andere F1-auto: "Het is een feit dat we..."

Uitgegeven door Bart • 1 maart 2019 06:30 • Print artikel

Racing Point-coureur Sergio Perez zette woensdag de tweede tijd van de dag op het bord. Toch is de auto nog verre van klaar voor de eerste race in Melbourne. De Mexicaan verwacht in Australië een totaal andere auto te rijden. Het team dat vorig jaar werd overgenomen door Lawrence Stroll en consorten had al in de planning om tijdens de eerste paar races met flink wat updates te komen. Volgens Perez heeft het team in Barcelona nog veel werk te verzetten. "We moeten meer kilometers maken om zo veel mogelijk te weten te komen over deze auto."

Sergio Perez


"We leren iedere dag enorm veel en niet alleen wanneer ik rij, maar ook als Lance achter het stuur zit", zei Perez in gesprek met Crash.net. "We begrijpen de auto steeds beter en het gaat de juiste richting op."

Perez noteerde de tweede tijd, maar heeft het gevoel nog altijd achter te lopen bij het werk van de concurrentie. "We hebben minder kilometers gemaakt dan we gehoopt hadden, maar hebben we zeker flinke progressie geboekt. Ik heb een goede laatste dag nodig met een goed programma om meer kilometers achter de rug te hebben. Met verschillende hoeveelheden brandstof en zo."

"Natuurlijk is het belangrijk om zo veel mogelijk voorbereiding te kunnen doen, maar het belangrijkste is hoe we er in Melbourne voor staan. Als we een groot deel klaar hebben, zou dat mooi zijn. We wisten dat we een beperkt aantal kilometers zouden kunnen afleggen, maar het is zoals het is, maar het is een feit dat we in Melbourne een totaal andere auto zullen hebben."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS