Formule 1

Psychologische oorlogsvoering: ‘Mercedes voerde de druk op om Ferrari te kraken’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 8 oktober 2018 15:56 • Print artikel

Tijdens de Grand Prix van Japan werd nogmaals duidelijk dat Mercedes het te kloppen team is. Lewis Hamilton won voor de zesde keer in zeven races en heeft zijn vijfde wereldtitel bijna binnen. Ook de constructeurstitel lijkt naar Mercedes te gaan. Hamilton is blij met het team. Volgens hem is de voorsprong zo snel groter geworden doordat Mercedes haar rivaal gekraakt heeft.

Lewis Hamilton

Hamilton laat weten dat deze titel niet alleen te danken is aan de prestaties van hemzelf: “Het kampioenschap zat dit jaar vol met psychologische oorlogsvoering. We hebben als team samen de druk opgevoerd en het lijkt erop dat Ferrari daaraan ten onder is gegaan.” Hamilton wil zijn team bedanken als hij de titel zou pakken: “Ze gaan er altijd voor de volle 100 procent voor. Iedereen werkt zo hard voor de resultaten die we behalen.”

Ondanks dat Hamilton het kampioenschap nagenoeg binnen heeft, waakt de Brit ervoor dat hij niet te makkelijk gaat denken. “We zijn er al bijna, maar het is aan mij om ervoor te zorgen dat ik het ook over de streep trek. We moeten er gewoon voor zorgen dat we hetzelfde blijven doen als de afgelopen races. Vanuit het verleden weet ik dat er van alles nog kan gebeuren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS