Formule 1

Pim van Riet en de passie voor racen! Pim in de hoogste versnelling naar P3: "Ik moest en zou die podiumplaats hebben"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 april 2019 18:30 • Print artikel

BERGHEM – Inmiddels een zeer ervaren coureur is Pim van Riet de liefde voor het racen nooit kwijtgeraakt. Dat de 55-jarige ondernemer uit Castricum bovendien nog altijd erg snel is, bewees hij afgelopen weekeinde in de KZ Plus-klasse. Tijdens de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap karten in Berghem werd de snelle Noord-Hollander op zijn CRG-kart knap derde in de finale. “Ik moest en zou die podiumplaats hebben.”

Pim van Riet naar podium

Hoewel Pim zijn sporen dubbel en dwars heeft verdiend in de racerij en hij al heeft bewezen altijd snel te zijn, had hij zichzelf afgelopen weekeinde toch een beetje verbaasd. “Ik rijd altijd met Zanardi, maar wat we de laatste tijd ook deden, ik kon niet harder. Zaterdag heb ik de reservekart van Joey Hanssen gepakt (regerend Nederlands kampioen in de KZ-klasse, red.). Dat is een CRG en die kart reed elke sessie meer naar mijn zin. Uiteindelijk had ik de zevende tijd in de kwalificatie, maar P3 had erin gezeten. Ik werd net gehinderd in een snelle ronde.”

Voor de prefinale hadden Pim en zijn team Kart Support van Erwin van der Veen de afstelling van de kart nog verder verbeterd. Dat leidde tot een solide race. De snelle Noord-Hollander werd vierde en had zich daarmee een prima uitgangspunt verschaft voor de finale.

Na een goede start pakte de door FEBO ondersteunde coureur al snel een positie die hij in het vervolg zonder problemen vasthield. Pim: “Er was echt veel grip. Dat was erg leuk. Ik had het naar mijn zin. Na vier, vijf ronden kwam de kart echt goed op de baan te liggen en dacht ik: ik geef dit niet meer uit handen. Ik zal het podium met hand en tand verdedigen. Ik moest en zou die podiumplaats hebben.”

Pim van Riet

Een mooi extraatje was dat een aantal concurrenten minder goed had gescoord in Berghem. Kortom: Pim had uitstekende zaken gedaan voor de tussenstand in het NK. Het maakte zijn beleving van het NK, waar hij toch al van geniet, nog beter. “Ik train veel, ik kan het goed vinden met veel oud-coureurs uit de autosport tegen wie ik vroeger reed en wier kinderen nu karten. Karten is voor mij een vorm van ontspanning en in mijn geest ben ik nog jong. Het is leuk om jongens van dertig te verslaan.”

Pim rijdt dit seizoen alle NK-rondes. Hij kijkt vooral uit naar de volgende race. Die wordt gehouden op het circuit van Mariembourg in Zuid-België. “Daar kijk ik echt naar uit. Het circuit van Mariembourg is een mooie baan voor KZ-karts.” Als vermaard autocoureur zal hij dit seizoen overigens ook op de autocircuit te vinden zijn. Zo gaat hij een TCR-race in Spa rijden en verschijnt hij aan de start tijdens de 24 uur van Barcelona. “Maar toch is de beleving in het karten heel anders. Het is voor mij puur vermaak en de sfeer is altijd supergoed!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS