Formule 1

Pierre Gasly baalt van strategische blunder: ‘Iedereen undercutte me’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 7 oktober 2018 16:35 • Print artikel

Het leek een beloftevolle race te worden voor de coureurs van Toro Rosso: Hartley en Gasly startten respectievelijk vanaf de zesde en zevende plaats. In de race ging het toch fout voor de mannen. Uiteindelijk eindigde Gasly op P11 en Hartley op P13. Volgens Gasly lag het aan de strategische fout die het team maakte.

Pierre Gasly

“Ik praat er liever niet te veel over”, zei een duidelijk gefrustreerde Gasly. “Ik snap echt niet waarom het team me zo lang buiten liet.” Gasly wisselde in ronde 29 van de supersoft naar de soft. “4 of 5 coureurs deden een undercut op me.”

De Fransman reed na zijn pitstop nog naar P10, maar werd twee rondes voor het einde nog ingehaald door Carlos Sainz. “Ik pushte nog hard door naar P10, maar er kwamen blaren op mijn banden. Op het einde kon ik niet eens meer goed zien op een recht stuk, de banden leken wel vierkant.” Gasly ziet de race als een gemiste kans. “We hadden zo’n goede kwalificatie en ik reed de halve race op P7. Om dan buiten de punten te eindigen is echt enorm teleurstellend.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS