Formule 1

Oud-premier Balkenende baalt: "Belangrijk dat de F1 naar Nederland komt"

Uitgegeven door Bart • 9 februari 2019 17:28 • Print artikel

Ex-premier en motorsport-liefhebber Jan-Peter Balkenende baalt van het besluit van de Nederlandse overheid om geen financiŽle steun te verlenen aan een Nederlandse Grand Prix. Daardoor is de komst van de F1 naar Nederland een stuk onzekerder geworden. Zandvoort heeft de voorkeur bij de F1-organisatie en hoopte op een bijdrage van het rijk van 5 miljoen euro. In Assen zouden ze geen financiŽle bijdrage nodig hebben. "Het Nederlandse kabinet heeft gezegd dat ze dat niet gaan ondersteunen en ik vind dat jammer", zegt Balkenende bij BNR Radio.

Max Verstappen


Grote sportevenementen binnenhalen, is belangrijk volgens Balkenende. "Ik hoop sowieso dat de Formule 1 naar Nederland gaat komen. Dat is van belang. We hebben geen Olympische Spelen, geen Europese Spelen, geen Grand Prix. Dat is een beetje jammer. Je hebt grote evenementen nodig. Heel veel mensen die niets met autosport hebben, zeggen nu dankzij het Max Verstappen-effect: 'Hť, dit vind ik boeiend.'"

Of het Zandvoort of Assen wordt, maakt voor Balkenende niet uit. "Zandvoort heeft natuurlijk de historische achtergrond, dat is een voordeel, maar wat mij bezighoudt is dat de race naar Nederland komt. Als je nu die buitenlandse Grands Prix ziet, daar zit het vol met oranje geklede mensen. Dat komt ergens vandaan. Kijk naar de Grand Prix van BelgiŽ op Spa-Francorchamps: een heel legioen van tienduizenden Nederlanders. Dan zou ik het hartstikke leuk vinden als wij dat in Nederland ook zouden hebben. Laat er alsjeblieft iets gebeuren waardoor bedrijven dit mogelijk kunnen maken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS