Formule 1

Opnieuw podium voor snelle Max Weering! Nu op naar Spa-Francorchamps!: "Ik ben benieuwd hoe de auto gaat in Spa"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 juni 2019 09:46

ZOLDER - Twee weken eerder nog succesvol in de Mazda MX-5 Cup in Zandvoort kon Max Weering afgelopen weekeinde in een snikheet Zolder opnieuw een podiumplaats vieren. De achttienjarige snelheidsduivel uit Coevorden werd zaterdag derde in de GT-klasse tijdens de tweede ronde van de Supercar Challenge.

 Lambo Autocoureur Max Weering naar podium Zolder Super Prix

Met een grijns stapte Max zaterdagmiddag uit zijn Lamborghini Huracán Super Trofeo 620. De door Tuindeco.com gesteunde coureur had zojuist zijn bolide na de race in het parc fermé geparkeerd en was derde geworden na een enerverende race in de GT-klasse. “In het begin streed ik zelfs nog om de eerste plaats met John de Wilde”, blikte de talentvolle Drent enthousiast terug. “Maar later kwam ik in niemandsland te rijden en ging het niet meer zo heel soepel. Maar de snelheid was goed. Ik kon goed blijven pushen. Jammer dat het niet helemaal is gegaan zoals ik wilde, maar meer zat er niet in. Toch ben ik blij met mijn podium!”

Hij had dus gemaximaliseerd en alleen al daarom kon hij tevreden zijn met het resultaat. Bovendien reed hij als achttienjarige tussen een stel veel ervarener coureurs in de GT-klasse en stond hij tussen hen op het podium. Bepaald niet verkeerd in een seizoen dat als leerjaar geldt. De snelheid van Max, die zich als derde had gekwalificeerd, was zo goed dat hij ook in race twee direct liet zien om de podiumplaatsen te kunnen meestrijden.

Lambo Max Weering

Op een gegeven moment reed hij op P2 achter een LMP3-auto en Max zag het als een mooie gelegenheid om te slipstreamen. “Hij kwam me aan de binnenkant voorbij en ik reed een beetje mee. Maar op een gegeven moment gleed mijn achterkant weg en was ik hem kwijt.” Hij kwam in het grind van de Lucien Bianchi-bocht tot stilstand. “Gelukkig had ik geen schade, maar het was natuurlijk wel heel jammer, want anders had ik een aanval op de eerste plaats kunnen doen.”

Hoewel de uitvalbeurt natuurlijk een teleurstelling betekende, was de balans over het gehele weekeinde positief. Want niet alleen had Max op het podium gestaan, hij had ook perspectief gezien voor de komende race. “De snelheid van de auto was super. Ik was zondag drietiende van een seconde sneller dan de rest van veld in de GT-klasse. Maar door het warme weer was het moeilijk om te blijven pushen.”

Lambo Max Weering

De volgende ronde van de Supercar Challenge wordt gehouden op het circuit van Spa-Francorchamps. Een race op een spectaculair circuit waar Max dan ook al reikhalzend naar uitkeek. “Ik ben benieuwd hoe de Lamborghini gaat in Spa. Ik heb er met die auto nog nooit gereden. Wel in andere auto’s trouwens en dat ging altijd goed. Hopelijk gaat het met de Lambo straks ook goed. Nu eerst vakantie en daarna gaan we de auto klaarmaken voor Spa. Want we hebben gemerkt dat we de auto nog op een paar punten kunnen verbeteren. Het zou mooi zijn als we dan in Spa nog sneller zijn!”

Max Weering bedankt zijn familie en zijn vrienden voor hun steun.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS