Autosport NL • Autosport NL Diversen

Gelijk winst en podium voor Max Weering in Mazda MX-5 Cup tijdens Jumbo Racedagen met Max Verstappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 mei 2019 20:04

ZANDVOORT - Een eenmalige deelname aan de Mazda MX-5 Cup weliswaar, maar ook een succesvolle voor autocoureur Max Weering, afgelopen weekeinde in Zandvoort. De achttienjarige racer uit Coevorden eindigde zaterdag tijdens de eerste ronde van het nieuwe kampioenschap als eerste bij de junioren en derde in het algemeen klassement. Dat hij die prestaties neerzette voor volle tribunes tijdens de Jumbo Racedagen met Max Verstappen maakte het een wel heel prettige kennismaking met het kampioenschap.

70 Max Weering naar podium Mazda MX5 Cup Jumbo Racedagen

Vooral op zaterdag tijdens de eerste race liet Max zien wat hij in zijn mars heeft. “Ik reed op een gegeven moment op de twaalfde plek omdat ik geen schade wilde rijden in een klasse waar ik maar één keer aan meedoe. Maar later dacht ik: voor die plek ben ik hier niet gekomen. Toen ben ik echt gas gaan geven.”

Hij rukte op tot de derde plek en was daarmee de eerste junior in de race. Ook de nummer twee nog inhalen, bleek lastig. “Die reed op zo’n acht seconden voor me. Ik kon hem vaak nog net voor me zien. Ik vind dat heerlijk racen, zo’n richtpunt. Dan ben ik altijd sneller dan wanneer ik alleen rijd. Het was een echt leuke race.”

En dat terwijl hij woensdag pas wist dat hij in Zandvoort aan de eerste race van het kampioenschap zou meedoen. “Ik was gevraagd door Johan Kraan. Hij had een auto vrij. Later was dat helaas niet meer zo vanwege een crash met die auto. Uiteindelijk heb ik nog kunnen racen bij Blueberry Racing.”

Zaterdag stapte hij koud in de Mazda, een auto waarin hij dus nog nooit had gereden, laat staan geracet. “Die MX-5 is heel anders dan ik gewend ben. Ik ken weinig auto’s in deze prijsklasse die, rechtstreeks uit de fabriek gerold, zo goed op de weg liggen. Het rijden in de auto lag me bijzonder goed. Dat had ik echt niet verwacht.”

70 Max Weering naar podium Mazda MX5 Cup Jumbo Racedagen

Zijn deelname aan de Jumbo Racedagen met Max Verstappen met meer dan 100.000 bezoekers zorgde voor een nieuw, interessant hoofdstuk in zijn toch al interessante seizoen. Zo rijdt Max ook de Creventic 24 uur en reed hij een paar weken geleden al de eerste ronde van de Supercar Challenge. Op het circuit van Magny-Cours in Frankrijk won hij de eerste race in de GT-klasse in een Lamborghini Huacan Super Tropheo LP620. In de tweede race was hij ook één van de snelsten in zijn klasse, maar werd hij vierde door een lange pitstop.

Waar de meeste auto’s in de Supercar Challenge worden gedeeld door twee coureurs, rijdt Max in zijn eentje. Daar heeft hij nadrukkelijk voor gekozen. “Ik wil mezelf kunnen bewijzen als coureur en dus niet afhankelijk hoeven zijn van een teamgenoot. Dat kan goed in de Supercar Challenge. Ik heb voor dit kampioenschap gekozen vanwege de entourage en het feit dat RTL7 het kampioenschap uitzendt.”

70 Max Weering naar podium Mazda MX5 Cup Jumbo Racedagen

Zo hoopt Max nieuwe sponsors te kunnen binnenhalen om zijn ambities in de racerij zo goed mogelijk te kunnen verwezenlijken. Aan inzet ontbreekt het Max in ieder geval niet. Om telkens zo fit mogelijk in de auto te kunnen stappen, fitnesst hij maar liefst negen keer per week. Ook doet hij aan kickboksen bij meervoudig K1-kampioen Sem Schilt. Verder pikt hij af en toe een kartwedstrijd mee. “Dat zijn goede wedstrijden om me scherp te houden. Ik doe er alles aan om zo goed mogelijk te zijn. Hopelijk helpt me dat dit seizoen aan nog een aantal mooie overwinningen!”

Max Weering bedankt zijn familie en zijn vrienden voor hun steun.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS