Formule 1

Onthulling Binotto in Corriere della Sera: Het scheelde weinig of Ferrari-teambaas Mattia Binotto was opgestapt

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 maart 2019 19:16 • Print artikel

Het scheelde weinig of Mattia Binotto was helemaal geen teammanager van Ferrari geworden. De technisch directeur verving deze winter Maurizio Arrivabene bij het Formule 1-team. Afgelopen jaar was de Scuderia lang in de race om de titel, maar fouten zorgde er voor dat Mercedes aan het langste eind trok. De Zwitser zegt nu overwogen te hebben om zelf op te stappen.

Maurizio Arrivabene en Mattia Binotto Scuderia Ferrari

“Ik dacht dat ik niet langer in de positie zat om mijn werk goed te doen en ik maakte dat bekend”, onthulde Binotto tegen Corriere della Sera. “Dat was niet alleen moeilijk voor mij, maar betrof ook de hele groep, omdat als de technisch directeur zijn werk niet goed doet, alles reflecteert op wie hij coördineert.”

“Ja het is waar, andere teams keken naar me, omdat mijn ervaring waarde heeft in de Formule 1. Ik ben een Ferrari-fans sinds ik een kind was. Ik heb nooit aan een ander team behalve Ferrari gedacht.”

Overigens ontkent de teammanager dat er een gevecht gaande was met Arrivabene. “Ik was gelukkig genoeg om hier 25 jaar te werken, ook de glorieuze momenten met Todt, Brawn en Schumacher”, vertelde de teambaas. “En daarna met Stefano Domenicali. Ik heb altijd van iedereen geleerd, zelfs van Maurizio en ik dank hem hier voor. De persoonlijke relatie was altijd goed. Nooit een gevecht. De moeilijkheden betroffen de visie, het management van de groep of een raceweekend. We hadden verschillen inzichten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS