Formule 1

Toto Wolff ziet kersverse Ferrari-teambaas Mattia Binotto als een gevaarlijke vijand: "Erg intelligente man"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 februari 2019 07:04 • Print artikel

Recent liet de nieuwe Ferrari-teambaas Mattia Binotto weten dat er in het begin van het seizoen op bepaalde momenten voor Sebastian Vettel gekozen kan worden, boven Charles Leclerc. Velen in de paddock denken dat de Monegask het zijn Duitse collega bij het Formule 1-team lastig gaat maken. Toto Wolff ziet in de uitspraken van de Zwitser een verpakte teamorder.

Mattia Binotto Ferrari F1

“Ik denk als eerste dat Mattia een ongelofelijke taak op zijn schouders heeft rusten en ik geloof dat hij het op zijn manier wil doen”, zei Wolff tegen GP Fans. “Teamorders zijn altijd een controversieel onderwerp. We hebben dat vorig jaar met Mercedes en Ferrari besproken en om ermee naar buiten te komen aan het begin van het seizoen is een behoorlijke statement.”

Binotto vervangt Maurizio Arrivabene die deze winter vertrok. Tussen het tweetal zou een behoorlijke machtsstrijd gewoed hebben en bij Mercedes ziet men een behoorlijke tegenstander in de nieuwe teambaas. “Ik ken Mattia al behoorlijk lang, al vele jaren, eerst als motorenbaas en daarna als technisch directeur”, reageerde Wolff. “Nu heeft hij de stap omhoog gemaakt naar teambaas. Ik respecteer hem. Hij is een erg intelligente man en weet hoe hij zich door de paddock moet manoeuvreren en hij is een kracht waar rekening mee gehouden moet worden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS