Formule 1

OFFICIEEL: Ferrari bevestigt EXIT Kimi Raikkonen

Uitgegeven door Bart • 11 september 2018 08:24

Kimi Raikkonen verlaat aan het einde van het seizoen het team van Ferrari. Dat heeft de Italiaanse renstal dinsdag bekendgemaakt. De vervanger van de 38-jarige Fin is nog niet bekend gemaakt, maar de verwachting is dat de talentvolle Charles Leclerc als teamgenoot van Sebastian Vettel wordt aangesteld.

Kimi Raikkonen


Eerder dit jaar sijpelde het nieuws al door dat Leclerc een grote kanshebber was bij Ferrari. De onlangs overleden Sergio Marchionne was voorstander van dit plan, maar na zijn overlijden zagen Vettel en teambaas Maurizio Arrivabene meer heil in een contractverlenging voor Raikkonen. Sky Italia meldt dat de nieuwe voorzitter van Ferrari John Elkann de plannen van Marchionne wilde doorzetten.

Raikkonen maakte in 2001 zijn debuut in de Formule 1 voor het team van Sauber. Daarna volgden vijf seizoenen bij McLaren, waar hij in 2005 zeven overwinningen behaalde en tweede werd achter Fernando Alonso. In 2007 stapte de Fin over naar Ferrari en boekte hij zijn beste resultaat uit zijn carrière door wereldkampioen te worden. In dat jaar won hij zes Grands Prix. In 2012 en 2013 reed Raikkonen voor het team van Lotus om in 2014 weer terug te keren bij Ferrari. Zijn overwinning in de Lotus in 2013 in Australië is voorlopig zijn laatste zege in de Formule 1.

UPDATE: 30 minuten na de aankondiging van het nieuws rond Raikkonen , bevestigde Ferrari dat Charles Lecler promoveert van Sauber naar Ferrari. Kimi gaat op zijn beurt naar Sauber voor twee jaar.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS