Formule 1

"In Monza hoorde Kimi Raikkonen dat hij niet langer Ferrari-coureur is! Waarom kondigen ze het niet aan?"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 september 2018 09:17

Volgens diverse bronnen in de Formule 1-paddock is Kimi Räikkönen vanaf volgend jaar geen Ferrari-coureur meer en verlaat hij mogelijk de Formule 1. De Iceman zou naar verluid vervangen worden door Charles Leclerc, die dit jaar veel indruk maakt bij Sauber. Een officiële aankondiging is tot op heden uitgebleven, maar tijdens het Grand Prix-weekend in Monza zou de boodschap door het Italiaanse team overgebracht zijn aan de Fin. Mika Salo werkt als steward voor de FIA en heeft nauwe banden met zowel Räikkönen als Ferrari. De landgenoot van de Finse coureur begrijpt niet waarom een aankondiging uitblijft.

Kimi Raikkonen Formule 1 Ferrari

"Zover als ik weet, is het Kimi Räikkönen in Monza bekend gemaakt dat hij in 2019 niet langer een Ferrari-coureur is. Waarom kondigen ze het niet aan?", zei Salo tegenover Italehti. Het nieuwe management zou een voorkeur hebben voor de Fin, maar heeft een door Sergio Marchionne, de voormalig President van Ferrari, getekend contract met Leclerc liggen. Het nieuwe management wil graag de wil van de Italiaan eerbiedigen.

Volgens het Italiaanse Sky Sport vindt er vandaag een meeting plaats, waarna de aankondiging voor 2019 gaat plaatsvinden. Zowel Räikkönen als Vettel wilden zich over de geruchten niet uitlaten tijdens het weekend in Monza. In het verleden heeft de Fin al laten weten dat Ferrari zijn laatste team gaat zijn. Het lijkt niet in de aard van het beestje te liggen, om in de Formule 1 te blijven om zijn carrière in het middenveld bij Sauber of Haas te beëindigen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS