Formule 1

Nieuw circuit, nieuwe kansen voor Max Verstappen: "Paar bochten waar we het verschil kunnen maken"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 juni 2018 17:08 • Print artikel

Max Verstappen gaat in Paul Ricard een compleet nieuwe ervaring tegemoet. De Red Bull-coureur heeft in tegenstelling tot zijn teamgenoot Daniel Ricciardo nog geen race gereden op het Zuid-Franse circuit. Wat denkt de jonge coureur over de aankomende Grand Prix in Frankrijk?

Max Verstappen


“Ik heb op een natte baan getest, maar dat waren maar een paar dezelfde bochten als nu. Ze hebben de layout veranderd. Het is altijd een uitdaging om naar een nieuw circuit te gaan", zegt de Limburger tegen de officiële website van Red Bull Racing.

Toch ziet Verstappen geen nadeel in het feit dat hij er nog niet eerder geracet heeft. “Ik denk dat veel meer coureurs daar eigenlijk niet gereden hebben, alleen de jongere coureurs in de lagere formule klassen. Ik niet, maar de anderen hebben daar allemaal gereden”, aldus de 20-jarige. “Het is dicht bij huis, ik kijk er naar uit om een nieuw Grand Prix-weekend te zien en ik denk dat het ook goed is om een race in Frankrijk te hebben, omdat er zoveel fans zijn.”

Met een nieuw circuit is het vooraf lastig om te bepalen waar alle teams staan. Wat zijn de verwachtingen van Verstappen zelf? “Van wat we gezien hebben, is het een baan met vermogen, met lange rechte stukken, maar er zijn een paar bochten waar we het verschil kunnen maken”, zegt Verstappen. “Het is allemaal wat onbekend, dus gaan we het zien als we daar zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS