Formule 1

Max Verstappen beloont zichzelf met knap podium! Sebastian Vettel en Ferrari winnen in Montreal + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 10 juni 2018 19:56

De winnaar van de Grand Prix van Canada is Sebastian Vettel, die van de start af aan de wedstrijd naar zich toe trok. Valtteri Bottas finishte op de tweede plek en Max Verstappen tekende voor P3. De Limburger reed een foutloze race, maar kon niet dichterbij komen aan de Ferrari van de Duitser. De race op het Circuit Gilles Villeneuve verliep op de start na rustig. De eindfase was nog spannend toen Hamilton de aanval opende op Daniel Ricciardo.

Formule 1 2018 Max Verstappen


De start van de Canadese Grand Prix verliep erg krap vooraan in de eerste bocht. Max Verstappen zat dicht op Valtteri Bottas en probeerde de Fin voorbij te gaan maar moest eieren voor zijn geld kiezen. Direct bij de tweede chicane ging het fout tussen Lance Stroll en Brendon Hartley. Stroll waaierde iets uit en drukte de Kiwi, die geen kant op in de muur. Het betekende de uitschakeling voor beide coureurs en safety car volgde om de kapotte bolides te bergen en de rotzooi op de baan op te ruimen. De top drie bleef ongewijzigd. Door verschillende teams werd er meteen een pitstop gemaakt, sommige coureurs namen het zekere voor het onzekere vanwege brokstukken op de baan.

De herstart van de race was in ronde vier waar het bijna weer fout ging. Nu waren het Carlos Sainz en Sergio Perez. De Spanjaard tikte Perez even aan maar de Force India F1-coureur hield zich staande.

Perez maakte in de tiende ronde als eerste een pitstop. Kort daarop volgde Esteban Ocon. Beide Force India's wisselde naar de supersoft band. In ronde 17 maakt Max Verstappen zijn pitstop en viel even terug naar P5. Daniel Ricciardo volgde erna en kwam op zijn beurt weer achter de Nederlander terug. Kimi Raikkonen op P3 wisselde van rubber in ronde 33 en kwam achter Hamilton terug op P6. Verstappen was nu weer terug op zijn oorspronkelijke derde positie op 23 seconden achter Vettel die nog steeds aan de leiding ging. Hij moest echter nog een pitstop maken, net als Bottas. De Fin kwam iets over de helft van de race binnen. Ferrari anticipeerde door Vettel binnen te halen, maar de Duitser behield de leiding en Bottas zijn positie. Alleen Romain Grosjean moest toen nog stoppen.

In de 42ste ronde moest Fernando Alonso opgeven. De Spanjaard die zijn 300ste Grand Prix reed moest door een technisch mankement terug naar de pitbox. Hij was de derde uitvaller in de race. Hamilton kon niet meer doen dan Daniel Ricciardo volgen. Dezelfde situatie was voor Kimi Raikkonen ten opzichte van de Brit.

Brendon Hartley was zoals bekendgemaakt vanwege de crash in de openingsfase van de race uit voorzorg naar het ziekenhuis gestuurd voor een medisch onderzoek. Stroll daarentegen mankeerde niets en likte zijn wonden. Hij had duidelijk meer verwacht van zijn thuisrace. Verstappen noteerde in ronde 66 de snelste tijd.

In de eindfase kwam de zege van Vettel niet meer in gevaar. Het betekende een mooie zege voor Ferrari in Montreal. Bottas eindigde als tweede en max Verstappen kon zijn sterke weekend bekronen met de derde plaats op het podium. De meeste strijd zat hem in het gevecht om de vierde pek tussen Ricciardo en Hamilton. Uiteindelijk slipte de Brit in zijn ijver om de Red Bull te pakken en kon toen niet meer aanzetten. Ricciardo ging naar huis met P4 voor Hamilton.

Uitslag Formule 1 Grand Prix van Canada:
P    Coureur            Team            Verschil
1 Sebastian Vettel Ferrari -
2 Valtteri Bottas Mercedes 7.376
3 Max Verstappen Red Bull 8.360
4 Daniel Ricciardo Red Bull 20.982
5 Lewis Hamilton Mercedes 21.559
6 Kimi Raikkonen Ferrari 27.184
7 Nico Hulkenberg Renault 1 Lap
8 Carlos Sainz Renault 1 Lap
9 Esteban Ocon Force India 1 Lap
10 Charles Leclerc Sauber 1 Lap
11 Pierre Gasly Toro Rosso 1 Lap
12 Romain Grosjean Haas 1 Lap
13 Sergio Perez Force India 1 Lap
14 Kevin Magnussen Haas 1 Lap
15 Marcus Ericsson Sauber 2 Laps
16 Stoffel Vandoorne McLaren 2 Laps
17 Sergey Sirotkin Williams 2 Laps
18 Fernando Alonso McLaren DNF
19 Lance Stroll Williams DNF
20 Brendon Hartley Toro Rosso DNF


Nu 20 Euro korting op jouw kaarten voor de Grand Prix van Duitsland? Als je met een grote groep gaat, kan dit voordeel als snel oplopen. Profiteer dit weekend nog en gebruik deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

Gebruik de kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS