Formule 1

Nico Rosberg: "Het zal heel moeilijk worden voor Leclerc om voorop te blijven"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 september 2019 11:47 • Print artikel

SINGAPORE - Ferrari en Charles Leclerc verrasten de Formule 1-wereld door zich op pole te kwalificeren. Hij heeft nu zijn vijfde poleposition veroverd, het meeste van alle F1-coureurs op de grid dit seizoen. Maar Nico Rosberg verwacht niet dat de 21-jarige Monegask het veld in zijn spiegels zal houden tijdens de race.

Nico Rosberg Grand Prix Singapore


Ondanks het feit dat hij de laatste twee races in Spa en Monza won, werd van Ferrari niet verwacht dat hij goed zou presteren vanwege de eigenschappen van het circuit. Maar Rosberg wijst vanuit de vrijdagtraining op het langeafstandsritme van Ferrari.

"Leclerc heeft de beste kansen voor de race, maar alleen omdat het moeilijk is om op dit circuit in te halen. Want als je kijkt naar de longruns van vrijdag was Ferrari ver verwijderd van het tempo van Mercedes. Soms wel een halve seconde per ronde", zei Rosberg in zijn inmiddels befaamde vlog.

"Misschien zal dit nieuwe aerodynamische pakket Ferrari veel helpen, we moeten afwachten, maar Lewis (Hamilton, red.) vliegt nog steeds in de race. Het zal erg moeilijk worden voor Leclerc om tijdens de race voorop te blijven. Ook met de strategie."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS