Formule 1

Lewis Hamilton zorgt voor hilarisch persconferentiemoment met Charles Leclerc

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 september 2019 09:40 • Print artikel

SINGAPORE - Ferrari-coureur Charles Leclerc verbaasde Mercedes en Red Bull met zijn prestaties tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore door zijn derde poleposition op rij veilig te stellen. De 21-jarige Monegask won de laatste twee races op Monza en Spa, maar velen geloofden dat het straatcircuit in Singapore meer geschikt was voor Ferrari's rivalen, Mercedes en Red Bull.

Lewis Hamilton en Max Verstappen


Daarom werd gedacht dat het zaterdag een gevecht zou worden tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen om de poleposition, maar de vijfvoudig wereldkampioen kon zich pas als tweede kwalificeren, terwijl de jonge Nederlander de tijd van Sebastian Vettel niet kon verslaan en vierde op de grid staat.

Hamilton was onder de indruk van hoe Leclerc de laatste tijd heeft gereden, want vlak voor de persconferentie over de kwalificatie begon, werd de Britse coureur betrapt op het vloeken in zijn microfoon als reactie op het feit dat hij erachter kwam hoe goed zijn jonge rivaal de laatste tijd presteert.

Voordat de persconferentie begon, vroeg Hamilton aan Leclerc of hij nu vijf poles heeft voor het seizoen, wat de Ferrari-coureur bevestigde. De 34-jarige Mercedes-coureur vroeg Leclerc vervolgens of hij de laatste drie polepositions in het F1-kampipoenschap had gepakt, wat de Ferrari-rijder ook bevestigde, waarop Hamilton “S***” zei.

Na het veiligstellen van de poleposition gaf Leclerc toe dat hij was geschokt door het tempo van zijn Ferrari op zaterdag. "Ook al wisten we gisteren dat er een beetje meer aan zat te komen, hadden we niet verwacht dat we in staat zouden zijn de Mercedessen en de Red Bulls uit te dagen", zei Leclerc.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS