Formule 1

Naast Ferrari F1 ook motor-onderdelen van onbekende derde partij (Honda?) in beslag genomen...?

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 november 2019 18:46 • Print artikel

Recent zijn kwamen er in de Formule 1 technische richtlijnen omtrent het de brandstoftoevoer naar de motor. In de paddock gingen geruchten dat Ferrari rommelde met de regels. In Brazilië, waar Max Verstappen de race won, werden er onderdelen van Ferrari-krachtbronnen door de FIA bij Ferrari, een Ferrari-klant en motorparts van een onbekende derde partij in beslag genomen.

Max Verstappen Red Bull Racing aan kop F1

De andere twee partijen waar onderdelen van in beslag genomen zijn, zouden Alfa Romeo zijn als Ferrari-klant en van de Honda-motor, zo meldt Judge 13. Het is onduidelijk of dit Red Bull of Toro Rosso betreft. Opvallend is dat juist Red Bull als eerste Ferrari beschuldigde, nadat Max Verstappen in Austin zei: ‘Ze zijn gestopt met vals spelen’.

Ondertussen heeft de FIA alweer een nieuwe richtlijn uitgevaardigd met het nummer 39/19. Daarin worden de teams gevraagd om een tweede meter voor de brandstoftoevoer te monteren, die direct door de FIA aangestuurd kan worden.

Bij Ferrari is de inbeslagname inmiddels bevestigd, maar zij maken zich naar eigen zeggen geen zorgen. In Brazilië werd overigens niets bijzonders geconstateerd bij de technische keuring, dus er zijn bedenkingen die op papier staan en de uitslag is definitief vastgesteld. Blijkbaar voert de FIA een nieuw onderzoek naar een gerucht wat al maanden rondgaat.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS