Formule 1

Jos Verstappen: "Red Bull heeft iets aan de FIA gevraagd betreffende de 'fuel flow meter'!"

Uitgegeven door Bart • 5 november 2019 11:05 • Print artikel

Jos Verstappen was niet blij met de uitspraken van Max Verstappen over het vals spelen van Ferrari, maar hij kan het gevoel van zijn zoon wel begrijpen. Dat zijn Verstappen senior maandag in het programma Peptalk van Ziggo Sport. "Het is niet bewezen dat Ferrari vals speelt, laten we dat voorop stellen. Wat echter wel een feit is, is dat Ferrari na de zomerstop ontzettend snel is geworden. Wij hebben gewoon geen kans tegen ze op de rechte stukken."

Max Verstappen


“Afgelopen weekend in Amerika heeft Red Bull echter iets aan de FIA gevraagd betreffende de 'fuel flow meter', de hoeveelheid brandstof die de meter doorlaat. Bij een Formule 1-auto mag dat maximaal honderd liter per uur zijn. Daar heeft Red Bull vragen over gesteld en de FIA heeft met een bericht daarop geantwoord. Vanaf dat moment, en dat hebben we ook op de GPS kunnen zien, gaat Ferrari minder hard op het rechte stuk."

"Niemand weet of dat toeval is", zegt Jos Verstappen. “Ferrari is niet bestraft, maar ik snap Max zijn uitspraak dus wel een beetje, want hij is een winnaar en kan niet tegen oneerlijkheid. En dan is Amerika precies de race waar Ferrari 45 seconden achter de winnaar eindigt, terwijl ze de races ervoor bijna onverslaanbaar waren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS