Formule 1

Na Fernando Alonso, nu Max Verstappen: "Ik denk dat we de beste auto hebben"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 november 2017 11:41 • Print artikel

SAO PAULO - Wanneer je niet de beste motor van het Formule 1-veld hebt, zoals McLaren en Red Bull, dan heb je één manier om dat te corrigeren. Dan moet je zorgen dat je het beste chassis op de grid hebt. Fernando Alonso beweert dat de McLaren dat heeft, maar Max Verstappen zegt voorafgaande aan het Grand Prix-weekeinde in Brazilië dat de Red Bull RB13 het beste chassis heeft. Het enige verschil met Alonso is dat de Nederlander dat inmiddels heeft bewezen met drie overwinningen.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Brazilië


“Ik weet niet hoe de betrouwbaarheid volgend jaar is, maar ik denk dat, zoals je recent hebt kunnen zien, de auto enorm is verbeterd en nu denk ik dat we de beste auto hebben. Dus dat is waarom ik voor meer jaren heb bijgetekend”, zegt de twintigjarige Nederlander tegen Racer. “Het hele pakket is niet het beste, maar voor mij persoonlijk is de auto het belangrijkste. Iedereen kan natuurlijk kampioenschappen winnen, wanneer je een krachtige motor hebt, maar ik hoop nu vooral in de twee komende jaren dat het wat dichter bij elkaar zit. Dan kunnen we zelfs met wat minder paardenkrachten races winnen.” Red Bull had een lastige start dit jaar en dat was het seizoen daarvoor niet anders. Toch vertrouwt Verstappen erop dat het team niet hetzelfde probleem heeft in 2018.

“Nee”, reageert de Nederlander resoluut. “We hebben van onze fouten geleerd, dus hopelijk hebben we aan het begin van het jaar een betere auto. Ik denk dat we dat sowieso hebben, doordat de regels niet echt veranderen. Het is niet dat je van één seizoen naar het andere je onwijs veel downforce wint, maar het moet oké zijn.”

In de laatste vier races pakte de Red Bull-coureur de meeste punten. Toch zegt de jonge coureur dat dat geen impact heeft op zijn eigen vertrouwen. “Het is altijd hetzelfde geweest”, aldus de jonge coureur. “Het is niet dat ik het nodig heb om vertrouwen of wat dan ook te hebben. Dat is een goed gevoel natuurlijk, maar er verandert niet echt wat. Het is zeker positief. Natuurlijk, het seizoen in zijn algemeenheid is niet hoe het moet zijn, maar ik ben nog zesde in het kampioenschap. Aan de andere kant maakt het niet veel uit of je tweede of zesde bent, het is niet eerste.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS