Formule 1

Heeft Red Bull truc uitgehaald of beter hun huiswerk gedaan? FIA en F1-teams kijken argwanend naar de RB13

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 november 2017 15:40

Aan het begin van het seizoen hadden de Red Bulls van Max Verstappen en Daniel Ricciardo een flinke achterstand op de Formule 1-teams van Mercedes en Ferrari. De laatste races lijkt het team uit Milton Keynes het gat overbrugd te hebben. Zo reed Max Verstappen in zowel Maleisië als Mexico naar de overwinning. In de paddock gaan nu de geruchten dat de ophanging van de auto niet volledig legaal zou zijn. Op dit moment is er nog geen bevestiging of de Red Bull RB13 wel of niet legaal is. Wat wel bekend is, is dat de FIA in september, zo meldt het Duitse Auto Motor und Sport, aan de teams heeft gecommuniceerd dat zij strenger gaan controleren op de ophanging.

Max Verstappen Formule 1

In Mexico vond deze zwaardere controle voor het eerst plaats. De auto's van Verstappen en Daniel Ricciardo kwamen daar netjes door de keuring evenals vier andere auto’s die voorzien zijn van een hydraulische ophanging.

Aan het begin van het seizoen was de hoek van voor naar achter bij de Red Bull-bolide nog bescheiden ten opzichte van haar concurrenten, met slechts een hoek van 1,5 graden. Vanaf Maleisië is te zien dat deze hoek groter is geworden. Het verhaal gaat nu dat de auto door Red Bull op de rechte stukken wat omlaag gebracht wordt. Iets wat volgens de reglementen verboden is. Wat met name opvalt is dat sinds de race in Sepang de F1-bolides van de energiedrankenfabrikant maar 7 km/u verliezen op het rechte stuk. Op dit moment komt het team door de keuring heen, dus is er niets aan de hand. Reken maar dat de andere teams en de FIA Red Bull in de gaten houdt. Of heeft Red Bull gewoon beter zijn huiswerk gedaan? En niet te vergeten heeft Max Verstappen een belangrijke bijdrage geleverd aan de prestaties met zijn sterke racen.



Ziggo Zakelijk: Connect ZZP
Voor elk type ZZP’er heeft Ziggo Zakelijk een product op maat. Of je nu veel online bent, of vooral belt. Stel zelf de ideale mix van de producten samen. Ziggo Zakelijk nu 6 maanden 50% korting. Tijd om bij te komen van het harde werken? Ontspan dan even met digitale tv, want ook als zakelijke klant beschik je natuurlijk over digitale tv van Ziggo en over de Formule 1-uitzendingen met Max Verstappen.

Vraag HIER vrijblijvend informatie: Ziggo Zakelijk Direct Advies

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS