Formule 1

"Na de crash van Anthoine Hubert kon ik de hele nacht niet slapen! Gevaar in de F1 is nog steeds schokkend"

Uitgegeven door Bart • 17 september 2019 03:01 • Print artikel

Lewis Hamilton vindt het enorm zwaar om de harde realiteit van de gevaren van de motorsport om te gaan. De Britse regerend wereldkampioen zag in Spa de fatale crash van F2-coureur Anthoine Hubert gebeuren en dat was voor hem niet de eerste keer. In 2014 was de Mercedes-coureur getuige van het zware ongeval van Jules Bianchi dat hem later fataal zou worden. Veel eerder in zijn carričre zag Hamilton een concurrent in de kartsport tijdens een race overlijden.

Lewis Hamilton


"We hebben het in Japan met Jules meegemaakt, maar ik heb een 11-jarige jongen in een raceweekend zien overlijden", zegt Hamilton in gesprek met Motorsport. "Als coureur komt dat enorm hard aan. Ik weet niet hoe het voor andere coureurs is, maar het raakt mij in het diepste van mijn ziel. Na de crash van Anthoine kon ik de hele nacht niet slapen, ik kon niet geloven wat er die dag gebeurd was."

"Je gedachten draaien overuren op zo'n moment, je probeert de realiteit onder ogen te zien. We hebben dit jaar ook Charlie Whiting en Niki Lauda verloren, maar het leven en de F1 gaan gewoon door. Zo werkt het nu eenmaal."

Hamilton bracht na de crash van Hubert een eerbetoon op social media. Fans moeten volgens hem begrijpen dat er wel degelijk gevaar aan de F1 zit. "Mensen komen naar de F1 om een leuk weekend te hebben. Sommigen hebben niet door dat het een gevaarlijke sport is."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS