Formule 1

Moet Daniel Ricciardo achteraan starten? Red Bull overweegt motorwissel voor GP Mexico

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 oktober 2017 09:10 • Print artikel

MEXICO-STAD - Red Bull Racing onderzoekt of het de motor in de RB13 van Daniel Ricciardo moet vervangen voorafgaand aan de Grand Prix van Mexico. Dit met name vanwege alle motor-gerelateerde zaken die het zusterteam Scuderia Toro Rosso dit weekeinde heeft.

Daniel Ricciardo Red Bull Racing Grand Prix Mexico


Zowel Pierre Gasly als Brendon Hartley van Toro Rosso heeft een negatieve ervaring gehad met de Renault-motor. Nu Ricciardo's eigen Renault-motor al naar het einde van zijn levensduur sluipt, kan Red Bull zijn krachtbron veranderen en een gridstraf krijgen om te voorkomen dat hij die over twee weken tijdens de Grand Prix van Brazilië alsnog krijgt. Met name omdat Autodromo Jose Carlos Pace waarschijnlijk geschikt is voor de Red Bull.

"Door de problemen die Toro Rosso dit weekend tot dusver heeft gehad, zijn er twijfels over wat we op dit moment hebben", zei Ricciardo tegen Motorsport. com. "Dit weekend raakt deze motor aan het eind van zijn leven en dit circuit op hoogte gaat dat aftakelingsproces veel harder. We wisten dat er hier een risico zou zijn en tot nu toe is er dit weekend zeker een flink aantal mislukkingen geweest."

"Ook vanuit dat oogpunt proberen we af te wegen of we het risico nemen en gewoon de race gaan rijden met de huidige motor of dat we een gridstraf nemen en dan ontsnappen we in Brazilië waarschijnlijk aan een straf."

Ricciardo geeft toe dat gedachten over een motorwissel en een gridstraf er niet waren geweest als hij zaterdag in Mexico een betere kwalificatie sessie had gehad, maar hij kwalificeerde zich slechts als zevende is er nu een mogelijkheid dat zijn motor uit voorzorg wordt gewisseld. "Als we op de eerste rij begonnen, denk ik niet dat we het hier over zouden hebben, maar zo gaat het nu eenmaal."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS