Formule 1

Mick Schumacher denkt klaar te zijn voor de Formule 1, maar: "Het is slimmer om..."

Uitgegeven door Stefan Kerk • 18 oktober 2018 05:41

Mick Schumacher won afgelopen weekend de titel in de Formule 3. De jonge Duitser en zoon van wordt momenteel al in verband gebracht met de Formule 1. Toch zal Schumacher volgend jaar waarschijnlijk niet te zien zijn in de koningsklasse van de autosport. Schumacher denkt zelf dat het nog te vroeg is.

Toch vindt Schumacher zich al goed genoeg om in de Formule 1 te rijden: "Ik heb het talent om mee te kunnen draaien in de Formule 1. Ik denk dat ik er wel al klaar voor zou zijn", vertelt hij tegen Sat.1. De Duitser denkt alleen wel dat een jaar in de Formule 2 beter voor hem zou zijn. "Ik ga liever nog een jaar in een lagere klasse rijden, zodat ik daarna meteen competitief kan zijn in de Formule 1."

Schumacher heeft al een Formule 2-zitje aangeboden gekregen bij Prema, het team waar hij de afgelopen twee jaar ook voor in de Formule 3 heeft gereden en het lijkt erop dat de Duitser daar ook op in zal gaan: "Om voor de volle 100 procent klaar te zijn voor de Formule 1, is het slimmer om alle juniorencategorieën af te gaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS