Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Mick Schumacher wint Formule 3-kampioenschap, Jüri Vips wint race 2

Uitgegeven door Stefan Kerk • 13 oktober 2018 15:15 • Print artikel

Mick Schumacher is de nieuwe Formule 3-kampioen. De jonge Duitser en zoon van legende Michael Schumacher, stelde in race 2 het kampioenschap veilig door de tweede plaats te pakken. De race werd gewonnen door Jüri Vips, die vanaf pole vertrok en de leiding nooit meer afgaf.

Mick Schumacher
Jüri Vips hield tijdens de start Mick Schumacher achter zich en behield de leiding. Voor Sacha Fenestraz en Julian Hanses was de race al snel voorbij. Hanses werd geraakt door Enaam Ahmed en nam Fenestraz mee. Schumacher zette de aanval op Vips in, maar zag die geneutraliseerd worden door het activeren van de Safety Car. Dan Ticktum pakte vier plaatsen en stond na ronde 1 al elfde.

Nadat de Safety Car weer naar binnen ging brak aan alle kanten gevechten los. Ticktum reed na een ronde al negende en leek hard op weg richting de kop van het veld. Ondertussen hield Schumacher de druk op Vips, maar na ronde 6 liep het verschil ineens snel op en zowaar werd de Duitser onder druk gezet door Aron.

Er gebeurde niet heel veel daarna. Een inhaalpoging van Jehan Daruvala op Robert Schwartzman voor P4 was een van de weinige hoogtepunten. Ticktum haalde met nog 7 minuten te gaan Alex Palou in voor plek zeven, maar het werd duidelijk dat Schumacher de titel ging binnen halen. Vips reed onbedreigd naar de finish toe voor zijn vierde overwinning van het seizoen. Mick Schumacher werd tweede en kon zo bekroond worden als Formule 3-kampioen. Ralf Aron reed naar de derde positie. Dan Ticktum reed een sterke race, maar bleef uiteindelijk hangen op P7

De strijd om het kampioenschap is beslecht in het voordeel van Schumacher, maar door de overwinning van Vips is de strijd om de tweede plek nog open. Het verschil tussen Ticktum en Vips bedraagt met nog één race te gaan 14 punten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS