Formule 1

Michael Masi door FIA aangewezen voor opvolging van de overleden Charlie Whiting

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 maart 2019 15:29 • Print artikel

Melbourne - De FIA heeft na het plotselinge overlijden van race-directeur Charlie Whiting een opvolger benoemd. Het zou gaan om de AustraliŽr Michael Masi die per direct alle taken van Whiting overneemt.

Formule 1 2019 Charlie Whiting


De FIA heeft de opvolging bekend gemaakt in een verklaring en het zou zijn gegaan in overeenstemming van artikel 11.9.3b van de FIA International Sporting Code. Michael Masi was vroeger een van de assistenten bij Scott Elkins, die verantwoordelijk was voor het Australische V8 Supercars-kampioenschap in de F1 GP-support races.

Guenther Steiner, de teambaas van Haas F1, riep de teams op de FIA zo goed mogelijk te helpen terwijl de taken van Whiting ingevuld worden door andere mensen. "We zijn er voor de mensen die nu een stap vooruit moeten zetten. Het is een flinke opgave om Charlie op te volgen. We zullen een oplossing vinden, er komt een bijeenkomst waar we moeten zorgen dat alles gewoon door kan gaan. Wij zullen de FIA steunen in alles wat ze dit weekend doen. Ons doel is: als ze onze hulp nodig hebben, zullen wij er staan om te helpen."

De 66-jarige Whiting overleed donderdagochtend Australische tijd in zijn slaap aan de gevolgen van een longembolie. De gehele Formule 1-wereld reageerde geschokt op het overlijden van de markante race-directeur.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS