Formule 1

F1 in shock! Charlie Whiting (66) overleden aan de gevolgen van een longembolie! + STATEMENT

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 maart 2019 04:03 • Print artikel

MELBOURNE - Formule 1 race-directeur Charlie Whiting is donderdagochtend overleden in Melbourne. Dit is door de internationale autosportbond FIA bevestigd. De Brit is 66 jaar geworden. Whiting was in AustraliŽ voor de eerste race van het Formule 1-seizoen 2019. Hij is in zijn hotel overleden aan de gevolgen van een longembolie. Het nieuws komt al een schok voor de hele autosport.

Formule 1 2019 Charlie Whiting


"Tot mijn grote droefenis heb ik kennisgenomen van het plotselinge overlijden van Charlie", laat FIA-president Jean Todt in een statement weten. "Ik heb Charlie Whiting vele jaren gekend. Hij was een geweldige race-directeur. Een uniek persoon in de Formule 1, die de ethiek en ziel van deze fantastische sport belichaamde. De Formule 1 heeft met Charlie een trouwe vriend en een charismatische ambassadeur verloren. Mijn gedachten en die van de FIA en complete autosportgemeenschap gaan uit naar zijn familie, vrienden en alle Formule 1-liefhebbers."

Charlie Whiting was al sinds 1988 werkzaam voor de internationale autosportfederatie FIA en was sinds 1977 race directeur: "Ik kende Charlie al zo lang ik in de autosport actief ben", zei een aangeslagen Formule 1-baas Ross Brawn. "We hebben samengewerkt als monteurs, zijn vrienden geworden en hebben ontzettend veel tijd met elkaar doorgebracht op circuits over de hele wereld. Ik werd bevangen door een intens verdriet toen ik het tragische nieuws hoorde. Ik ben er kapot van. Dit is niet alleen een groot verlies voor mij persoonlijk, maar voor de hele Formule 1-familie, de FIA en autosport als geheel. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie."


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS