Formule 1

Mercedes hekelt rijstijl Leclerc: "De nieuwe generatie komt met veel meer weg"

Uitgegeven door Bart • 9 september 2019 10:02 • Print artikel

Charles Leclerc en Lewis Hamilton vochten in Monza harde en fraaie gevechten met elkaar uit. De jonge Monegask zorgt voor vuurwerk, net als zijn leeftijdgenoot Max Verstappen. Dat is ook wat de fans willen zien, maar bij Mercedes zijn ze niet te spreken over die aanvallende rijstijl. Teambaas Toto Wolff noemde het verdedigen over het randje en Lewis Hamilton vond er ook het zijne van. "De nieuwe generatie komt met veel meer weg", zegt Hamilton op de officiŽle website van de Formule 1. "Als je ziet hoe de jonge coureurs verdedigen ten opzichte van de oudere coureurs. Dit is goed om te weten voor de volgende races."

Leclerc Hamilton


Leclerc kreeg op een punt in de race de zwart-witte vlag te zien als waarschuwing voor zijn gedrag op de baan. Later sneed hij de chicane af bij een actie om Hamilton achter zich te houden. "We vragen alleen maar om consistentie", zegt de Mercedes-coureur. "Er zijn regels voor opgesteld, maar de consequenties daartoe zijn vandaag niet toegepast. Ik weet niet waarom, maar ik denk dat de stewards vandaag aan de andere kant van het bed zijn opgestaan."

Hamilton eindigde uiteindelijk als derde en pakte het bonuspunt voor de snelste raceronde. "Ik ben niet ontevreden. Natuurlijk val ik niet graag terug, maar Charles heeft het fantastisch gedaan. Ik heb er zo veel mogelijk druk op gezet als ik kon. We hadden close gevechten, misschien moeten we er achter gesloten deuren nog een keer over praten. Maar het is niks groots, we moeten vooruitkijken naar de komende races."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS