Formule 1

McLaren wil snel hergroeperen na vormverlies: "Een schamel puntje was niet het plan"

Uitgegeven door Bart • 10 september 2019 15:10 • Print artikel

Het team van McLaren kent een vergelijkbare, tegenvallende herstart van het seizoen 2019 als het team van Red Bull. Zowel in Spa-Francorchamps als in Monza kwamen de oranje-blauwe bolides niet uit de verf. In België viel Lando Norris kort voor het einde van de race stil terwijl hij op de vijfde positie lag, in Monza viel Carlos Sainz uit nadat bij de pitstop een wiel niet goed was verwisseld. Volgens teambaas Andreas Seidl moet McLaren snel hergroeperen na twee teleurstellende races.

Lando Norris


"Monza was een teleurstellende race", zegt Seidl in een persbericht van zijn team. "Een schamel puntje was niet het plan vandaag. Carlos deed het oké en koerste af op de zesde positie, maar helaas ging het bij de pitstop niet goed bij het rechtervoorwiel."

"Lando's race ging zoals we verwacht hadden. Hij reed goed, haalde een paar auto's in en eindigde op P10 nadat hij vanaf P16 was begonnen."

"De laatste twee races waren zwaar voor ons", kijkt de teambaas terug. "In beide races hadden we goede punten kunnen scoren. Voor nu is het belangrijk om naar huis te gaan, onze problemen te evalueren, te hergroeperen en ons focussen op de komende races. We moeten terug naar de vorm van voor de zomerbreak."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS