Formule 1

Lando Norris sluit zich in Monza met zijn McLaren achteraan aan bij Verstappen en Gasly na gridstraf

Uitgegeven door Peter Vader • 6 september 2019 11:25 • Print artikel

Drie coureurs worden naar de laatste rijen van de startgrid verwezen bij de Italiaanse Grand Prix, nadat ze hun krachbron hebben vervangen. Een verandering van de 'power unit' is bevestigd voor Lando Norris, die zich daarmee bij Max Verstappen en Pierre Gasly achteraan in het rijtje voegt. Zoals eerder aangekondigd door Honda, hebben Verstappen en Gasly compleet nieuwe power-units in hun auto gekregen.

Lando Norris McLaren GP Belgium 2019

Lando Norris zal over een grotendeels nieuwe Renault-krachtbron beschikken, die weliswaar dezelfde besturingselektronica heeft behouden, ondanks zijn uitvalbeurt in de voorlaatste ronde van de Belgische Grand Prix. Zijn teamgenoot Carlos Sainz Junior had aan het begin van dezelfde race ook een probleem met zijn power-unit, maar zijn motor is gereset en hij is er vandaag in Monza weer vol verve mee onderweg.

De twee Ferrari-rijders hebben ook nieuwe motoren, turbo's en MGU-K's. Dit was de laatste mogelijkheden voor het team uit Maranello om wijzigingen door te voeren zonder boetes op te lopen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS