Formule 1

McLaren teambaas haalt positieve punten uit opnieuw puntloze race: "De race-pace is duidelijker beter dan..."

Uitgegeven door Stefan Kerk • 8 oktober 2018 07:33 • Print artikel

Opnieuw wist McLaren geen potten te breken. De Grand Prix van Japan eindigde voor McLaren in een puntloos resultaat. Fernando Alonso eindigde na wat gedoe hier en daar op P14, Stoffel Vandoorne finishte direct daarachter in P15. Toch is teambaas Gil de Ferran niet geheel ontevreden over de race.

Gil de Ferran eerder dit seizoen

De Ferran blikte terug op de race: “Alonso had een geweldige start, waardoor hij wederom liet zien dat hij uit het juiste racehout is gesneden, maar werd geraakt in de chicane en kreeg vervolgens een straf. Jammer, want misschien hadden we nog wat kunnen halen uit zijn race.” Ook Vandoorne maakte een prima indruk volgens De Ferran: “Hij kende een wat moeilijke eerste stint, maar zijn tweede was erg goed, waardoor hij direct achter Fernando kon eindigen.”

Ook was De Ferran tevreden over de snelheid in de race: “De race-pace is duidelijk beter dan de kwalificatiesnelheid. We wisten auto’s op de baan te verslaan die voor ons startten.” De fans mochten volgens de teambaas van Mclaren ook niet klagen: “We hebben ze kunnen trakteren op een aantal inhaalacties. Ik kan niet wachten om volgend jaar weer hier te zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS