Formule 1

McLaren F1-teambaas geeft schoorvoetend toe: "Meer problemen dan gedacht, ook luchtweerstand is niet goed"

Uitgegeven door Johann Petermann • 22 april 2018 19:23 • Print artikel

Het wil dit jaar nog niet vlotten bij McLaren. 2018 zou hét jaar worden voor het Britse raceteam. De motorproblemen van de Honda-krachtbron zouden in het verleden liggen en het zogenaamde beste chassis zou kunnen excelleren. Nu zijn we drie Grands Prix verder en staat het team uit Woking op een verdienstelijke vierde plek. Er is nog altijd een groot gat naar de top en McLaren heeft zelfs de laagste topsnelheid van allemaal. Van de teams met een Renault motor lijken ze ook het langzaamst te zijn.

Eric Boullier

Eerder deze week werd gemeld dat McLaren een update achter loopt op schema. McLaren zou pas vanaf de Grand Prix van Spanje hun volledig potentieel benutten. Boullier was dus optimistisch gestemd en maakt zich geen zorgen. Immers zouden ze vanaf Spanje weer aansluiting met de top maken.

De Fransman geeft nu echter toe dat er toch een onderzoek wordt ingesteld naar de slechte prestaties tot dusver. ”Onze topsnelheid is een van de laagste van het veld, dus dat is absoluut een probleem", openbaart Boullier. ”Ook de luchtweerstand is niet goed genoeg. Als het allemaal aan 1 onderdeel lag konden we het eenvoudig verbeteren, maar dat is helaas niet zo. Boullier geeft hiermee toe dat er meer problemen zijn dan gedacht. “We zullen dus alle onderdelen onderzoeken om te kijken waar we verbeteringen kunnen maken.”

Babe-box

Xtra

COLUMNS