Formule 1

Fernando Alonso verdrietig over situatie bij McLaren

Uitgegeven door Johann Petermann • 18 april 2018 13:15

SHANGHAI – Fernando Alonso heeft toegegeven dat het gebrek aan prestaties van McLaren in 2018 hem verdrietig maakt. De Spanjaard was optimistisch over de kansen van het Britse team in nasleep van de splitsing met Honda, maar hoewel ze zijn verbeterd ten opzichte van vorig seizoen, heeft McLaren nu een ander probleem: de Renault motor. Sommige mensen hebben zich afgevraagd of Alonso nu niet met een jaloerse blik naar Torro Rosso kijkt, dat in 2018 de samenwerking met Honda aanging.

Fernando Alonso

“Na een goede kwalificatie of race al dingen gaan roepen over een team gaat niet,” aldus Alonso tegen Speed Week. “Na elke overwinning, en elk podium, word ik gevraagd of ik spijt heb dat ik Ferrari heb verlaten. En nu Mercedes alles heeft gewonnen de afgelopen vier jaar, vraagt men niet langer over Ferrari maar krijg ik nu vragen over Torro Rosso,” voegde hij eraan toe.

Desondanks geeft hij toe dat McLaren nog niet klaar is om te winnen. “Dat maakt ons verdrietig. We kunnen de mensen bij McLaren niet de resultaten geven die we willen,” zei Alonso tegen de krant El Pais. “Ik doe stinkend hard mijn best, maar we moeten gewoon beter worden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS