Formule 1

McLaren-directeur verwacht dat er in de zomer weer geracet wordt: "Als de wereld ons dat toestaat"

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 maart 2020 10:44 • Print artikel

McLaren-directeur Zak Brown verwacht dat er in de zomer weer geracet kan worden in de Formule 1. Daarbij is het wel afhankelijk of de wereld het de koningsklasse van de autosport toestaat om dit te doen.

F1 2020 Lando Norris


“Het is duidelijk dat er veel races zijn uitgesteld”, zegt Brown tegen Racefans. “Ik wil je laten weten dat McLaren, samen met alle teams, de Formule 1, de FIA erg nauw samenwerken om er alles aan te doen, wanneer de wereld weer een veilige plek is om te gaan racen, dat we gaan racen. Hopelijk kunnen we zoveel mogelijk het raceschema bewaren."

"Er zijn plannen om in de zomerperiode op te starten als de situatie het ons toestaat en toch nog behoorlijk wat van een raceseizoen krijgen. Hopelijk gaat dat gebeuren. Ik weet dat we allemaal ons racen missen.”

Volgens de Amerikaan was het annuleren van de openingsrace teleurstellend. “Maar ik denk dat de gezondheid van onze teams en de fans en iedereen in de sport belangrijker is, dan een Grand Prix die we op een ander moment kunnend doen”, zei de McLaren-directeur. Volgens Brown gaat zijn team dan ook nieuwe dingen doen om in deze periode bij haar fans te komen. “In situaties als deze als je het helemaal tot je genomen hebt en je je team beschermt, je business beschermt, kunnen we kijken naar leuke en creatieve manier om bij onze fans te komen. E-sports lijkt op het moment erg populair te zijn en ik denk dat het alleen maar gaat groeien in beleving en statuur. En het doen van dingen op de sociale media.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS