Formule 1

Lando Norris iedere F1-race met andere helm: "Ik bewaar al mijn helmen thuis aan de muur"

Uitgegeven door Bart • 23 maart 2020 10:37 • Print artikel

De Formule 1 besloot onlangs dat coureurs meer dan twee verschillende helmdesigns mogen hebben dit jaar. Vorig jaar was slechts één wissel toegestaan vanwege de herkenbaarheid van een coureur. Nu de beperkingen zijn opgeheven, denkt Lando Norris in diverse mogelijkheden. "Dit is één van de beste beslissingen van dit seizoen."

Lando Norris


"Hopelijk kan ik iedere race met een andere helm rijden. Ik bewaar al mijn helmen thuis aan de muur", legde Norris uit tegen het Engelse Autosport. "Zo kan ik iedere race op een speciale manier blijven herinneren. We kunnen nu meer op de details ingaan, de designs kunnen wat aparter en we gaan diverse kleuren gebruiken."

"Het basisontwerp blijft iedere race gelijk, omdat dat bij mij past. Maar daar omheen kunnen de kleuren en de tekeningen aangepast worden. Zo kan iedere helm in de stijl van de desbetreffende Grand Prix gemaakt worden. Het is mooi dat ze dit bedacht hebben."

Voor de Formule 1 GP in Melbourne was het kort dag, maar Norris wilde graag nog een kangoeroe aan zijn helm toevoegen. "Ik heb bovenop een kangoeroe toegevoegd met een zonsondergang op de achtergrond. Ik heb dit nog niet veel gedaan, maar we gaan dit zeker vaker doen dit jaar."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS