Formule 1

Max Verstappen: "We hebben een goed gesprek met elkaar gehad over verschillende dingen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 maart 2019 17:57 • Print artikel

Er ging een grote schok door de paddock, door het plotselinge overlijden van Charlie Whiting. De racedirecteur van de Formule 1 overleed in Melbourne in zijn slaap. Ook Max Verstappen is geschrokken van het overlijden, zo vertelde hij tijdens de officiële persconferentie.

Max Verstappen


“Een grote schok”, zei Verstappen tijdens de bijeenkomst over het overlijden van de Brit. “Ik heb een paar weken geleden nog een dag met hem doorgebracht in Genève. We hebben een goed gesprek met elkaar gehad over verschillende dingen."

De Nederlander ontmoette Whiting toen bij een bijeenkomst voor racestewards. De Red Bull-coureur was daar aanwezig vanwege zijn straf voor het incident met Esteban Ocon in het parc fermé in Brazilië. "Toen we afscheid van elkaar namen, zeiden we nog tegen elkaar: ‘Tot ziens in Australië’”, vervolgt onze landgenoot. “Nu is hij er niet meer. Dat is erg onwerkelijk. Zo zie je maar dat je elke dag moet genieten van het leven. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en de anderen die dicht bij hem stonden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS