Formule 1

Max Verstappen snel ondanks probleem met voorvleugel: "Ik heb wat dingetjes op het stuur aangepast"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 mei 2018 18:04 • Print artikel

MONTMELO - Max Verstappen zat na afloop van de Grand Prix van Spanje dan eindelijk waar hij vindt dat hij thuishoort. Achter de tafel in de persconferentieruimte voor de podiumklatnen. Dat hij er zat was nog enigszins wonderbaarlijk, aangezien hij na een touché met Sergey Sirotkin een deel van zijn linkervoorvleugel kwijtraakte.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Spanje


"Ik had het meeste last in de snelle bochten, dus heb ik op het stuur wat dingetjes aangepast en daardoor viel het wel mee", zei hij tijdens de persconferentie. "Over het algemeen verlies je daardoor wat downforce, dus het is nooit ideaal. De auto heeft het gewoon heel goed gedaan en we weten dat we tekortkomen op de rechte stukken. Ik ben benieuwd wat we in Monaco kunnen laten zien."

"Ik denk dat als je als vijfde start dit heel goed was. Natuurlijk hebben we geprofiteerd van Kimi zijn probleem, maar we waren ook gewoon sneller. Daardoor konden we heel lang doorgaan op die softband wat heel positief was. Nadat we de mediums erop hadden, had ik dat akkefietje met mijn voorvleugel, maar daarna ging het nog gewoon prima. Ik wist dat ik Valtteri niet echt meer kon aanvallen, tenzij hij echt problemen zou krijgen met zijn banden, maar dat had hij niet echt. Het was gewoon zaak om die derde plek naar huis te rijden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS