Formule 1

Max Verstappen op shortlist van verkiezing Sportman van het jaar, maar hij wil eerst wereldkampioen F1 worden

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 november 2017 07:04 • Print artikel

Max Verstappen gaf afgelopen weekend tijdens de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi zelf al aan niet zo'n interesse te hebben in de verkiezing Sportman van het jaar van de NOC*NSF en de NOS! Om de eenvoudige reden dat hij eerst wereldkampioen in de Formule 1 wil worden. Verstappen wil dan pas in aanmerking komen voor deze prestigieuze titel van beste mannelijke sporter. Toch staat Verstappen, die vorig jaar verkozen werd tot Sportman van het jaar 2016 wel op de shortlist voor de editie van 2017. Max won dit jaar de Grands Prix van Maleisië en Mexico.

Max Verstappen wint de Formule 1 Grand Prix van Mexico

Uit de lijsten met voorgeselecteerde atleten zal een vakjury volgende week zondag de drie genomineerde sporters kiezen. Het Sportgala is op 19 december. De lijst van genomineerde sporters bestaat uit Tom Dumoulin (wielrennen), Sven Kramer (schaatsen), Max Verstappen (autosport), Ferry Weertman (openwaterzwemmen), Kenley Jansen (honkbal), Sjinkie Knegt (shorttrack), Bauke Mollema (wielrennen), Kjeld Nuis en Jan Smeekens (beiden schaatsen), terwijl ook darter Michael van Gerwen en wielrenner Dylan Groenewegen op de shortlist voor de verkiezing van Sportman van het Jaar.

Ook bij de vrouwen is de shortlist van tien namen bekend gemaakt.
Voetbalster Lieke Martens, handbalster Nycke Groot, de wegwielrensters Chantal Blaak, Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten, zeilster Marit Bouwmeester, zwemster Ranomi Kromowidjojo, atlete Dafne Schippers, baan- en wegwielrenster Kirsten Wild en schaatsster Ireen Wüst.

De shortlist is samengesteld door NOC*NSF en de NOS, de organisatoren van het Sportgala. Op zondag 3 december wordt de definitieve lijst van genomineerden bekendgemaakt. In het verleden leverden enkele nominaties veel discussies op. Om het publiek een inzicht te geven welke namen zoal de revue zijn gepasseerd, is besloten dit jaar ook de shortlist openbaar te maken.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS