Formule 1

Max Verstappen moet zijn 'enthousiasme' onder controle krijgen: "Max is een ongelooflijk snelle coureur, toch..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 juni 2018 13:14 • Print artikel

Max Verstappen had donderdag de spotlights weer op hem gericht staan tijdens de persconferentie in Montreal. De Nederlander kreeg diverse vragen over incidenten in de afgelopen races. De Formule 1-coureur van Red Bull gaf aan zijn rijstijl niet te veranderen, dat heeft hem immers in de Formule 1 gebracht. Jackie Stewart zegt naar aanleiding van die ongelukken dat de Nederlander vooral zijn enthousiasme onder controle moet krijgen.

Max Verstappen F1

“Max is een ongelooflijk snelle coureur en behoorlijk opmerkelijk voor zijn leeftijd”, zegt Stewart tegen Racefans. “Toch moet het aantal ongelukken wat hij heeft gehad, zeker behoorlijk frustrerend zijn, voor hem maar ook voor het team. Vanuit mijn ervaring. Ik was enorm bewust in die dagen om geen ongeluk te hebben, omdat de straf natuurlijk veel levens bedreigender was. Max heeft zeker de vaardigheden, maar hij moet categorisch meer inspanning steken in het beheersen van zijn enthousiasme. Mijn theorie was ‘om als eerste te finishen, moet je eerst finishen’.

Nu speciaal met 20 Euro korting! Tickets voor de Formule 1 op Hockenheim! Wil jij naar de Grand Prix van Duitsland? Profiteer vandaag nog en gebruik deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

Gebruik de kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS