Formule 1

Max Verstappen: “Mercedes was te snel voor ons, maar ik ben blij met mijn derde plek”

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 3 november 2019 21:35 • Print artikel

Max Verstappen heeft het podium gepakt tijdens de Grand Prix van Amerika. De Nederlander kwam van de derde plek en dat is ook de plaats waar de Red Bull-coureur uiteindelijk gefinisht is. Aan het einde was Verstappen echt flink aan het pushen en hij kwam nog erg dicht bij Lewis Hamilton, maar net niet genoeg om een aanval te wagen.

Max Verstappen

“Onze strategie was niet helemaal top vandaag, maar dit is gewoon een goed resultaat voor ons”, zei Verstappen na afloop tegen Martin Brundle. “Ik wilde aan het einde van de race nog wel proberen om Hamilton in te halen, maar de gele vlag gooide roet in het eten. En ik denk dat we nog net wat snelheid tekort komen om Mercedes echt aan te vallen. Ik ben in ieder geval blij met mijn podium. Lewis heeft het enorm goed gedaan om nu weer het kampioenschap binnen te halen. Ik hoop alleen dat we volgend jaar echt meer met hun kunnen vechten."

Max Verstappen

“Het was wel een goed resultaat voor ons vandaag”, liet Verstappen na zijn podiuminterview nog weten aan Ziggo Sport. “Op Mercedes komen we net wat te kort, maar verder zaten we er aardig goed bij. Je ziet verder ook wat er gebeurd als Ferrari stopt met vals spelen, dan zijn ze er in een keer niet meer. Dat vond ik zelf ook wel opmerkelijk."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS