Formule 1

Max Verstappen krijgt voor Australië nog nieuwe Honda-motor: "De verpakking was iets te agressief"

Uitgegeven door Bart • 4 maart 2019 11:26

Honda gaat in de komende weken, nog voor de GP van Australië, aanpassingen doen aan de motor. Bij de tests in Barcelona zagen de Japanners kleine problemen die aangepast dienen te worden. In de afgelopen weken bleek dat de motor te krap verpakt is in de Red Bull RB15 van Max Verstappen. “Het is geen serieus probleem, maar we hebben wel wat zorgen vanwege de krappe verpakking.”

Max Verstappen


In Barcelona tijdens de tests hebben de Japanners al aanpassingen aan de motor gedaan, maar in de fabriek zal het ontwerp nog gefinetuned worden. “De verpakking is iets te agressief, dus dat moeten we gaan aanpassen. Het is niet iets waar we ons grote zorgen over maken. Het is niets ernstigs”, zegt technisch directeur van Honda Toyoharu Tanabe op Autosport.com. “We zullen klaar zijn voor de race. Eigenlijk ben ik nooit tevreden over de prestatie van de motor. Natuurlijk hebben we een doel en ook tijdens het seizoen zullen we doelen stellen. Maar op dit moment hebben we nog niet het volle vertrouwen over de prestatie. Er zijn nog steeds punten waar we aan moeten werken om de concurrentie in te halen."

Het is de vraag of Red Bull nog steeds een achterstand heeft weg te werken ten opzichte van Mercedes en Ferrari. "We hebben niet alle onderdelen opnieuw bekeken, maar wel bijna allemaal. Daarna hebben we enkele kleine aanpassingen gedaan voor het gewicht en de betrouwbaarheid. Bij de interne verbrandingsmotor mikken we op een grotere efficiëntie van de verbranding. Zo proberen we de motor stap voor stap te verbeteren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS