Formule 1

Had Max Verstappen nog wat achter de hand?: "We hebben niet echt met weinig benzine kunnen rijden, maar als je..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 maart 2019 08:09

Max Verstappen kende een teleurstellende laatste testdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Na de zware klapper die teamgenoot Pierre Gasly gisteren maakte, hadden de monteurs van Aston Martin Red Bull Racing de hele nacht nodig om de auto vandaag weer op de baan te krijgen. De teller stokte voor Max echter na 29 ronden, nadat er in de ochtend een versnellingsbakprobleem werd gesignaleerd bij de RB15. De Nederlander kwam in het restant van de dag niet meer naar buiten.

“We hadden een probleem met de versnellingsbak. Het was al een wonder dat we naar buiten konden", zei Max tegenover Verstappen.nl. "We hadden helaas weinig onderdelen, die zijn vannacht vanuit Engeland overgekomen. Het team heeft enorm veel werk verricht om te kunnen rijden. Maar we hadden niet veel versnellingsbakken tot onze beschikking, omdat er twee kapot waren gegaan door crashes en dan houdt het op.”

Ondanks het teleurstellende slot van de testdagen, is Max tevreden over de RB15: “Normaal is het fijn om veel ronden te rijden, want je leert altijd wel wat. Dat was vandaag dus niet top, maar qua snelheid ziet het er wel redelijk goed uit. Natuurlijk weet je het niet helemaal zeker, omdat we niet echt met weinig benzine hebben kunnen rijden, maar als je naar de lange runs kijkt, zie je dat het allemaal wel redelijk dicht bij elkaar zit tussen de top drie teams. Daar kunnen we tevreden over zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS