Formule 1

Max Verstappen: "Ik denk dat fouten worden gemaakt om een reden en dit was er zeker eentje"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 24 mei 2019 19:17 • Print artikel

De Grand Prix van Monaco was in 2018 voor Max Verstappen een race die niet tot zijn favorieten zal behoren. De Nederlander finishte als negende terwijl zijn teamgenoot, Daniel Ricciardo, de prestigieuze race in Monte Carlo won en hij bovendien het ronderecord op zijn naam schreef. Tijdens de persconferentie werd de vraag gesteld of het nu moeilijker is om te racen in Monaco, of dat het circuit lastiger is. Volgens Verstappen is het makkelijker, maar dan moet je wel goed kwalificeren.

Formule 1 2019 Max Verstappen


"Ik zou zeggen dat het makkelijker is", zei Verstappen tegen de Volkskrant. "Vergeleken met 2015-16 heb je meer grip. Toen gleed de auto meer. Het is alleen bijna onmogelijk om in te halen met deze brede auto's. Als de persoon voor je in het midden blijft rijden kun je niet veel doen. Maar ik denk dat je daarom ervoor moet zorgen dat je het goed doet in de kwalificatie."

Over zijn teleurstellende race van vorig jaar zei hij: "Ik weet niet waarom het zo verliep. Ik denk dat fouten worden gemaakt om een reden en dit was er zeker eentje", beaamde Verstappen. "Ik vond het niet leuk, maar ik had wel een goede race en dat zorgde voor plezier. Ik kwam terug van achter tot in de punten. Ik wist dat we hadden moeten winnen of minimaal tweede hadden moeten worden. Ik heb hier pas vier keer gereden, maar het zouden er zomaar twintig kunnen worden. Zo voelt het tenminste…"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS