Formule 1

Max Verstappen optimistisch: "We kunnen voor het podium vechten"

Uitgegeven door Bart • 22 mei 2019 16:10 • Print artikel

Max Verstappen schoof aan voor de FIA persconferentie in aanloop naar de Grand Prix van Monaco. De Red Bull-coureur was optimistisch gestemd over zijn kansen voor zondag, maar werd ook geconfronteerd met zijn grote fout van vorig jaar. Destijds reed Verstappen in de derde vrije training de muur in en miste zo de kwalificatie. Teamgenoot Daniel Ricciardo pakte toen pole position en won de race.

Max Verstappen


"Zo verloopt het normaal in het leven: naarmate je ouder wordt, krijg je meer levenservaring. Soms is het nodig fouten te maken om een betere coureur te worden. Dat was er daar een van.”

Heel veel succes heeft Verstappen in Monaco nog niet gehad. “Ik heb vier Grands Prix in Monaco gereden en hopelijk race ik er nog twintig, dus ik heb nog veel kansen om hier een goed resultaat te scoren.”

Toch rekent Max zich zeker nog niet rijk: “Mercedes is dit weekend duidelijk de favoriet. Ik denk niet dat wij hier in Monaco zo goed zullen zijn als we vorig jaar waren. Ik ben ervan overtuigd dat we voor het podium kunnen vechten, maar het is afwachten welke trede dat zal zijn. Op deze baan zijn we normaal gesproken wat competitiever.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS